Er du egnet til selvstændig virksomhed?

En nylig meningsmåling foretaget af Yahoo! Lille virksomhed viste, at næsten 3 ud af 4 kunder hos amerikanerne har overvejet at starte deres egen virksomhed. Faktisk mere end 2.200 voksne adspurgte, mere end halvdelen (51 procent) sagde, de ville gerne lancere deres små virksomheder inden for de næste 5 år.
Iværksætteri er tydeligvis en del af den amerikanske drøm. Men er alle velegnet til at være sin egen boss? Her er en 10 spørgsmål quiz, der kan give ‘ dig et indtryk af din chance for succes hvis du beslutter at gå på din egen. Holde styr på scoren på et separat ark papir. Være ærlig. Giv dig selv et “2” for alle “ja” svar, en “1” for hver “noget” og et “0” for hver “nej”.
1. er du organiseret? Kan du lide at lave lister og prioritere din dag?
[] Ja [] noget [] ingen
2. er du opgave-orienteret? Kan du fokusere på en bestemt opgave, indtil den er fuldført? Eller har du ofte forlader ting ufærdige?
[] Ja [] noget [] ingen
3. er du komfortable arbejder med en personlig computer? Har du gode PC-færdigheder?
[] Ja [] noget [] ingen
4. er du målrettet? Har du en 1-, 3- og 5-års planer for, hvor du ønsker at være?
[] Ja [] noget [] ingen
5. har du et bredt netværk af venner og kolleger fra tidligere organisationer du har arbejdet for, eller skoler og organisationer, du tilhører?
[] Ja [] noget [] ingen
6. er du komfortable tjener andre mennesker? Har du nogensinde arbejdet i en service rolle før?
[] Ja [] noget [] ingen
7. vil du karakterisere dig selv som venlig, munter og let at komme sammen med?
[] Ja [] noget [] ingen
8. ønsker du siger at du har en salgbar færdighed, der er nødvendig for andre mennesker eller virksomheder?
[] Ja [] noget [] ingen
9. er du villig til at arbejde ekstra timer om natten eller i weekenden at overholde tidsfrister, eller at tjene flere penge?
[] Ja [] noget [] ingen
10. er at tjene penge og at være finansielt sikker vigtigere for dig end at have “” statussymboler som en fancy office, dyre bil eller en stor titel?
[] Ja [] noget [] ingen
Din score:
Okay, tilføje op samlede. Husk, du burde have givet dig et “2” for alle “ja” svar, en “1” for hver “noget” og et “0” for hver “nej”.
11-20 = er du helt sikkert egnet til selvstændig virksomhed.
6-10 = du kan være egnet til det, men bør lære mere og arbejde på din dygtighed sæt og service orientering.
0-5 = ikke forlade din dag job.
Selvstændig beskæftigelse er ikke for alle. Det kræver ofte en meget motiveret, selvstændig forret type person, der ville med glæde arbejde mange timer hver dag, fordi de elsker, hvad de laver. Hvis du er typen person… måske er det tid til at bryde fri og leve din drøm.